Hétvégén Rómában folytatódik az idei ERC-szezon

Olaszország ad otthont az Európa-bajnokság következő futamának és a várakozásoknak megfelelően kőkemény mezőny gyűlt össze – ugyan nem lesz ott a magyarok közül sem a Botka-Mesterházi, sem a tabella harmadik helyén álló Herczig-Ferencz kettős, így is érdemes lesz figyelni a versenyre.

Már csak azért is, mert a bajnokság izgalmasan alakulhat a hajrára a mi szempontunkból is: Herczigék 12 ponttal vezetnek a Ciprus Ralit megnyerő Galatariotis előtt, aki úgy döntött, hogy ezen a futamon is rajthoz áll, igaz, aszfalton azért limitált tapasztalattal rendelkezik. Ott lesz az ötödik helyen álló Nikola Griazin, a hetedik Fabian Kreim és a többiek, érdekes lesz látni, hogy mennyi marad (ha marad) Herczigék előnyéből a harmadik helyen.

A bajnoki címért természetesen továbbra is az élen álló Bruno Magalhaes és a többször is hibázó Alexej Lukjanuk küzd, ezúttal is ők számítanak a legnagyobb esélyesnek, de a helyi sztárok (Paolo Andreucci, Umberto Scandola, Giandomenico Basso, stb.) azért okozhatnak meglepetést. Egyébként is 24 R5-ös autó lesz ott a megmérettetésen, hibázni tehát nem nagyon lehet, a pályák nehezek, a tét pedig egyre fokozódik…

Magyaroknak viszont így is szurkolhatunk, hiszen ifj. Érdi Tibor és Papp György folytatja “hadjáratát” az ERC2-es bajnoki cím megvédéséért, sőt, ugyanebben a kategóriában Juhász Csaba és Juhász Zsolt is rajthoz áll egy Evo X-es Mitsubishivel.

A program péntek este egy 1,8 kilométeres szuperspeciállal kezdődik, majd szombaton hat “igazi” és egy szuperspeciál szakasz, vasárnap pedig szintén hat és egy 650 méteres záró gyorsasági vár a mezőnyre.

Related posts